Exklusivt papper som gör skillnad

Vi är mycket stolta över att endast trycka våra posters på papper från Hahnemühle, en av världens absolut ledande tillverkare av fine art papper. 

Alla våra posters trycks på Hahnemühle Studio Enhanced 210g, ett papper med en varm ton som ger dina prints en fantastiskt färgåtergivning och djup. Pappret har en matt yta med en fin lätt texturerad yta, något som ger konstverken ett mer exklusivt uttryck. 

Hahnemühle Studio Enhanced är ett syrafritt papper med en oslagbar kvalité. Alla Hahnemühle papper har certifierats av oberoende institut för att vara mycket motståndskraftiga mot åldrande och håller i upp till 60 år. Pappret är även veganskt producerat och innehåller inga träfibrer.

Tryckkvalité – Vad innebär det?

Vi använder oss av en industriledande storformatsskrivare som är speciellt framtagen för att möta behovet av medvetna fotografer och konstnärer.

Skrivaren har 12 stycken färgpatroner (tryckstandarden vid tryck av posters är 4-8 färger) för en maximal färgupptagning och kontrast. Detta möjliggör en tryckkvalité med en oslagbar detaljrikedom som fångar de allra klaraste färgerna och resulterar i ett tryck med en fantastisk djup svärta.

Ge din poster ett långt liv

Över tid så finns det risk att trycket på dina posters bleks eller att pappret gulnar om kvalitén är undermålig. Livslängden påverkas främst av pappersvalet och trycktekniken, något som vi har haft i åtanke vid produktion redan från start. För att ditt print ska få ett långt och hållbart liv så finns det även saker att tänka på när det kommer till placering och förvaring av din poster.

Placering av poster

Placeringen av din tavlor har en stor inverkan på din posters livslängd. Solljus och artificiellt ljus från glödlampor är den största anledningen till att dina prints bleks över tid. 

När du hänger upp dina tavlor, se till att de inte exponeras för något direkt solljus genom fönster och att du inte placerar lampor för nära din poster, en glödlampa bör inte placeras närmare än en halvmeter från dina tavlor.

Förvaring av poster

Bästa sättet att förvara dina poster är att ta ut dem ut ur ramen och lägga dem plant i exempelvis en folder, skåp eller låda. Det är viktigt att de förvaras i ett mörkt och svalt utrymme utan direkt solljus. Förvarar du flera posters rekommenderas det att avskilja dina posters med ett pappersark mellan varje print.